Οι Extreme Divers μας μυούν στις Καταδύσεις

Καταγράψαμε τις απορίες που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε δεν έχει κάνει κατάδυση και τις μεταφέραμε στους ειδικούς του Scuba Diving προκειμένου να μας τις λύσουν. Δεν πήγαμε και πολύ μακριά. Μείναμε Νότια και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη όπου συναντήσαμε τον Γιώργο και το Βαγγέλη Πρίτση ή αλλιώς τους Extreme Divers (www.extremedivers.gr).

Οι Extreme Divers – Βουνό & Θάλασσα είναι οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1987. Με αγάπη και υπευθυνότητα για το επάγγελμά τους τα αδέλφια Γιώργος και Βαγγέλης Πρίτσης φροντίζουν να παρέχουν στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές. Δραστηριοποιούνται:
– Λιανικό εμπόριο ειδών κατάδυσης, κυνηγίου, outdoor, ψαροντούφεκου, κολύμβησης, ορειβασίας, trekking και προιόντων άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων, στο κατάστημα που βρίσκεται στην Ηλιούπολη αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.extremedivers.gr.
– Εκπαίδευση δυτών στην ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση στην αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή τους.
– Διοργάνωση καταδυτικών εκδρομών και εκδρομών για snorkeling με το ιδιόκτητο σκάφος τους στα παράλια και τα κοντινά νησιά της Αττικής, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

[P]: Είναι επικίνδυνο;
Extreme Divers: Δεν θα έλεγα ότι είναι επικίνδυνο, νομίζω ότι κάνουμε καθημερινά πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα, αλλά απαιτεί συγκέντρωση και απόλυτη πειθαρχεία.

[P]: Πόσο βαθιά πάτε;
Extreme Divers: Εξαρτάται από το επίπεδο εκπαίδευσης και το αέριο που αναπνέεις κάθε φορά, το συνηθισμένο βάθος είναι από τα 18-30 μέτρα όπου και υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τα μεγαλύτερα βάθη.

[P]: Μπορεί να το κάνει ο καθένας;
Extreme Divers: Υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί και αναφέρομαι σε προβλήματα υγείας.

[P]: Έχει ηλικία;
Extreme Divers: Σχεδόν όλοι μπορεί να βουτήξουν, έχω βουτήξει με παιδί 10 χρόνων μέχρι και 75 χρόνων.

[P]: Χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία;
Extreme Divers: Χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία, τουλάχιστον για μία βουτιά αναψυχής.

[P]: Είναι ακριβό σπορ;
Extreme Divers: Είναι ένα πολύ οικονομικό extreme σπορ, σίγουρα ακριβότερο από το να πας να παίξεις μπάσκετ με τους φίλους σου αλλά φτηνότερο από το σκι για παράδειγμα.

[P]: Ένας που θέλει να κάνει καταδύσεις που μπορεί να απευθυνθεί;
Extreme Divers: Σε οποιοδήποτε καταδυτικό κέντρο, τα τελευταία χρόνια μετά και την απελευθέρωση του επαγγέλματος το 2006 άνοιξαν πάρα πολλά.

[P]: Πως επικοινωνείτε μέσα στο βυθό;
Extreme Divers: Με σήματα επικοινωνίας με τα χέρια αλλά και με υποβρύχια εργαλεία όπως τα πινακιδάκια υποβρύχιας γραφής και κάποια κουδουνάκια.

[P]: Υπάρχει κατάλληλη περίοδος για κατάδυση;
Extreme Divers: Η κατάδυση στην Ελλάδα είναι εφικτή όλο το χρόνο, ακόμα και το χειμώνα που ο περισσότερος κόσμος αποφεύγει να πηγαίνει στη θάλασσα η θερμοκρασία του νερού με τη κατάλληλη θερμική προστασία (στολή, κουκούλα και γάντια) είναι το ίδιο για να μη πω και περισσότερο μαγευτική!

[P]: Σε ποιες περιοχές βουτάτε;
Extreme Divers: Βουτάμε σε όλο τον κόσμο εκτός από περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικοί χώροι.

[P]: Πόση ώρα διαρκεί μια κατάδυση;
Extreme Divers: Μία κατάδυση συνήθως διαρκεί 40-60 λεπτά, αλλά με μεγαλύτερα επίπεδα εκπαίδευσης ή επαγγελματικές καταδύσεις αυτός ο χρόνος μπορεί να γίνει κατά πολύ μεγαλύτερος.

[P]: Θα το χαρακτηρίζατε άθλημα, επάγγελμα, χόμπι ή κάτι άλλο;
Extreme Divers: Για κάποιους είναι άθλημα και αναφέρομαι σε άτομα που κυνηγάν ρεκόρ, για τύπους σαν εμένα είναι επάγγελμα και για κάποιους άλλους είναι καθαρά χόμπυ.
Για εμένα και πιστεύω και πολλούς άλλους είναι τρόπος ζωής και μεγάλη ‘καψούρα’…