8 Πράγματα που δεν ήξερες για τα Χριστούγεννα

1

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε δημοφιλής όταν ο Γερμανός Πρίγκιπας Αλβέρτος παντρεύτηκε την Βασίλισσα της Αγγλίας, Βικτώρια, μπροστά από ένα τέτοιο. Έκτοτε, η ιστορία είναι …γνωστή.

2

Ο Άγιος Βασίλης, μέχρι και το 1931 ήταν γνωστός ως ένα μικροσκοπικό ξωτικό με καφετί χρώμα. Η Coca Cola, αντιλαμβανόμενη πως αυτή η εικόνα δεν ήταν σε καμία περίπτωση, εμπορική, πιασάρικη και πάνω απ’ όλα εορταστική, δούλεψε πάνω στην αλλαγή τους brand που κρύβεται πίσω από τον …Santa Claus. Μετά από πολλές έρευνες και μελέτες, ο Άγιος Βασίλης κατέληξε να είναι ο συμπαθητικός, πάντα χαμογελαστός και κοκκινοφορεμένος, «αθάνατος» γέρος που ξέρουμε σήμερα!

3

Έρευνες και στατιστικές αναλύσεις, έχουν αποφανθεί πως την εβδομάδα 24 – 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται περισσότερες από το 20% των ετήσιων πωλήσεων καταναλωτικών προϊόντων. Γίνεται εύκολα αντιληπτή λοιπόν, η σημασία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Παγκόσμια Οικονομία.

4

Γενικότερα έχει επικρατήσει η άποψη πως η χειρότερη περίοδος να χωρίσει ένα ζευγάρι, είναι κατά τη διάρκεια των εορτών και δη, των Χριστουγέννων. Τα στοιχεία του Facebook ωστόσο, δείχνουν πως οι περισσότεροι χωρισμοί του έτους, πραγματοποιούνται ακριβώς την περίοδο 15 με 31 Δεκεμβρίου!

5

Στα Επτάνησα αποχωρίζονταν τον παλιό χρόνο ραίνοντας ο ένας τον άλλο με κολόνια. Το έθιμο αυτό τείνει να εκλείψει σήμερα και ονομάζεται: «οι κολόνιες».

6

Στην Ολλανδία αντί για κάλτσες στο τζάκι την Πρωτοχρονιά βάζουν παπούτσια.

7

Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, το ρόδι που σπάζεται την Πρωτοχρονιά, έχει φυλλαχτεί στα εικονίσματα του σπιτιού από την ημέρα του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

8

Ένα από τα φαγητά που τρώμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι το πιλάφι σκέτο ή με διάφορα λαχανικά καθώς συμβολίζει την αφθονία των αγαθών που ευχόμαστε να φέρει ο καινούργιος χρόνος.