Κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας πρώτη φορά στο σπίτι

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο φέρνουμε ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας, καλό είναι να τον καθαρίσουμε και να τον περιποιηθούμε.
Όποια ράτσα, ηλικία, φύλο ή μέγεθος και να είναι το σκυλάκι σας μπορείτε να το διδάξετε να αγαπά το μπάνιο συνδέοντας το με παιχνίδια/ λιχουδιές και δίνοντας απαραίτητο χρόνο στην διαδικασία.

pet-bath-tab
Ξεκινώντας το μπανάκι φροντίστε το νερό να είναι χλιαρό (δοκιμάστε το πρώτα στο χέρι σας) και αποφύγετε τι ρίψη νερού στα αυτιά του. Αν φαίνεται νευρικός με το ακουστικό, πάρτε τον χρόνο σας και βάλτε μια λιχουδιά πάνω στο ακουστικό ή/και πλησιάστε τον με αυτό για να το μυρίσει, κάνοντας την διαδικασία παιχνίδι. Καταρχάς βρέξτε καλά τον όλο του το σώμα (προσοχή μερικά τριχώματα είναι σχεδόν αδιάβροχα και χρειάζεται επιμονή π.χ Γερμανικός ποιμενικός), σαπουνίστε καλά με ειδικό σαμπουάν για σκύλους (οι σκύλοι έχουν διαφορετικό PH και τρίχα από τους ανθρώπους). Ψηλαφίστε το σώμα του για τυχών ανωμαλίες και μην διστάσετε να σαπουνίσετε την μουσούδα του. Αφήστε το σαμπουάν για 5 λεπτά, ξεβγάλετε σχολαστικά (μην ξεχνάτε ότι έχει πολλές και παχιές τρίχες). Τέλος σκουπίστε καλά με μια πετσέτα (καλό είναι να έχετε μία συγκεκριμένη πετσέτα μόνο για αυτήν την χρήση και να την πλένετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα του νοικοκυριού) και συνεχίστε με ένα μπιστολάκι μαλλιών με χλιαρό ή κρύο αέρα μέχρι να στεγνώσει τελείως (η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει μυκητιάσεις). Αν το σκυλάκι σας φοβάται το πιστολάκι εφαρμόστε την πρακτική με το ακουστικό της μπανιέρας. Πάρτε το χρόνο σας και ενισχύστε την σχέση σας με εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, μπορεί η πρώτη φορά να μην είναι τέλεια αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.

TheUnderdog.gr

underdog-indoor-table-1

 

underdog