Υλικά για 4 μερίδες
• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι κομμένο σε κύβους
• 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο, σε ψιλά καρέ
• 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
• 1 κουτ. σούπας ξίδι
• 220γρ. γιαούρτι πρόβειο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
• Σπιτικό μείγμα κάρυ
• 1 κουτ. γλυκού κύμινο
• 1 κουτ. γλυκού κανέλα
• 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
• 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
• 1/2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
• 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
• 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
• αλάτι, πιπέρι
• 80ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και το μείγμα κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ξίδι και νερό τόσο ώστε να καλύψει το κρέας μέχρι τη μέση και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αποσύρουμε και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί. Συνοδεύουμε με πιλάφι.