3/9/2018: Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης

«Η ζωή μου όλη…» – Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη. Μαζί του η Χριστιάννα Γαλιάτσου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Δ. ΚΙΝΤΗΣ» – ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 21:00

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει τα διαμάντια, που σφράγισε με τη φωνή και την προσωπικότητά του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Δημιουργίες κορυφαίων συνθετών και στιχουργών, που χάραξαν με ανεξίτηλο τρόπο την πορεία του λαϊκού τραγουδιού και τις ζωές των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό βάρδο και το έργο του.

Στις μέρες μας, λίγοι καλλιτέχνες μπορούν  να ισχυριστούν πως έχουν αληθινούς δεσμούς συγγένειας με τον Στέλιο Καζαντζίδη, την ιδιοσυγκρασία του, τη στάση ζωής και τα τραγούδια που απέδωσε. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, λαϊκός τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά, ζυμωμένος στο σχολειό της βιοπάλης, μπολιάστηκε με τον τρόπο και τα πατήματα του Καζαντζίδη. Με συνέπεια και αυστηρές επιλογές κατάφερε με τη σειρά του να δημιουργήσει στα νεότερα χρόνια τη δική του ιστορία, να γνωρίσει την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο, πως το 1982, μετά από μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ, ο Καζαντζίδης ζήτησε να γνωρίσει τον δυναμικά ανερχόμενο τότε ερμηνευτή. Κι από τότε, η φιλία τους παρέμεινε ζεστή και ειλικρινής.

17 χρόνια μετά τη φυγή του βάρδου, ο Μαργαρίτης έρχεται να μας παρουσιάσει, όπως πρέπει και αξίζει, όλα όσα εκείνος αντιπροσώπευσε.  Θα ακουστούν ανεπανάληπτες στιγμές που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων μαστόρων όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Μητσάκης, ο Καλδάρας, η Παπαγιαννοπούλου, ο Δερβενιώτης, ο Μπακάλης, ο Βίρβος, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικολόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο Άκης Πάνου και όχι μόνο! Τραγούδια αληθινά, που εκφράζουν την καθημερινότητα, τις πίκρες, τις χαρές, την ξενιτειά, την κοινωνική αδικία αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, που υμνούν τη φιλία και τον έρωτα.  Τραγούδια που ο Γιώργος Μαργαρίτης αγάπησε και υπηρέτησε με αξιώσεις στη40χρονη καλλιτεχνική του διαδρομή.

Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά είπε ο Στέλιος Καζαντζίδης σε αυτήν την περίφημη εκπομπή που τους ένωσε: «Γιώργο, εμείς οι δύο μείναμε».

Mαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια με λαϊκό ηχόχρωμα

Καλλιτεχνικός σύμβουλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κώστας Μπαλαχούτης.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος & 8€ για άνεργους, πολύτεκνους & ΑμεΑ
Προαγορά εισιτηρίου: 8€

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Viva.gr
  • Βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου» (Ελ. Βενιζέλου 138, 210 9946717), από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες καταστημάτων

Πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δ. Κιντής”:
Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο  εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που σας αφήνουν πολύ κοντά στο Θέατρο:
•    Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στη στάση Νησάκι ή στη στάση Αστυνομία ή στη στάση Σχολεία (προς Δάφνη)
•    Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση Τέρμα στην Πλατ. Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ
•    Γραμμή 201 (Μετρό Αγίου Δημητρίου), στάση Τέρμα στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο τηλ.  210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.politismos-ilioupoli.gr