Η Χρύσα Σιγάλα μας καλεί να ζήσουμε την πιο… Όμορφη Μέρα!

Χαμόγελο, πίστη, τόλμη και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις είναι η μαγική συνταγή για να φτάσεις πιο κοντά στα όνειρα και τους στόχους σου. Όπως μας δείχνει η πορεία της Χρύσας Σιγάλα, ένα γλυκό κορίτσι από την Σαντορίνη που η αγάπη της για την μουσική την κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση τραγουδώντας σε μπουάτ και μουσικούς χώρους…Φτάνοντας να ερμηνεύσει τη “Ντισκοτέκ” του Τουρνά στη σκηνή του The Voice και σίγουρα ακόμη παραπέρα…

[P]: Χρύσα πριν έρθει η “Όμορφη μέρα” είχε προηγηθεί μια δημιουργική διαδρομή.
Χ.Σ.: Αυτές οι μουσικές διαδρομές, ναι… Τα πιο όμορφα μονοπάτια που όπως όλα τα μονοπάτια είχε τα σκαμπανεβάσματα του. Όμως σίγουρα μου έχουν αφήσει μια γλυκιά γεύση. Όλα ξεκίνησαν με ένα μουσικό εστιατόριο εδώ στη Γλυφάδα το οποίο ήταν και μεγάλο σχολείο για εμένα σε ηλικία 18 ετών. Συνεργάστηκα με σπουδαίους μουσικούς και ήταν το καλύτερο εφαλτήριο στην καριέρα μου αφού αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες.
Έπειτα ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε μπάντες με πιο ροκ & ποπ ύφος ώσπου έφτασε η μέρα το 2016 με τους GOLDIE EDITION να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό της WIND “Φωνή Έχεις” μέσα από την εκπομπή “Μπράβο Ρούλα” με τη Ρούλα Κορομηλά.
Μια σπουδαία διάκριση αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτό τον διαγωνισμό έλαβαν μέρος άλλες 8 εξαιρετικές μπάντες και καλλιτέχνες.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον καλό μου φίλο και σπουδαίο καλλιτέχνη Χρήστο Μόραλη ο οποίος με εμπιστεύθηκε και μέσω αυτού καταφέραμε να δώσουμε μορφή στους “Goldie Edition”.

Οι δικοί μου άνθρωποι
με στηρίζουν αφάνταστα
σε αυτό που κάνω
και είναι οι πρώτοι
που θα με παροτρύνουν
για το βήμα παραπάνω.

[P]: Πως πήρες την απόφαση να συμμετάσχεις στο Voice; Είχες καθόλου δισταγμούς για την τηλεοπτική έκθεση;
Χ.Σ.: Η απόφαση θα έλεγα ήταν υπόθεση… οικογενειακή. Οι δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν αφάνταστα σε αυτό που κάνω και είναι οι πρώτοι που θα με παροτρύνουν για το βήμα παραπάνω. Ένα τέτοιο βήμα ήταν και το The Voice. Ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο ευρύ κοινό.
Όσο αναφορά την τηλεοπτική θέση θα σου πω πως ένα από τα θετικά πράγματα που αποκόμισα μέσα από τη συμμετοχή μου στο The Voice ήταν ότι έμαθα να διαχειρίζομαι το άγχος και την αγωνία που καταβάλει όλους τους καλλιτέχνες όταν βρίσκονται υπό συνθήκες πίεσης. Γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν από την πιο μικρή λεπτομέρεια της προετοιμασίας έως και τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή για να ερμηνεύσω. Κι εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και στην αγαπημένη μου coach, την Έλενα Παπαρίζου, η οποία όσα μου είπε τα κρατώ σαν θησαυρό.
Στο τραγούδι αισθάνομαι πως κάθε μέρα μαθαίνω. Γι’ αυτό άλλωστε το αγαπώ και τόσο πολύ!

[P]: Έχουν μέλλον τα συγκροτήματα στην Ελλάδα ή καλύτερα σόλο καριέρα;
Χ.Σ.: Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και αν αυτό γίνεται μέσω μια μπάντας είτε μια σόλο καριέρας είναι εξίσου σημαντικό. Άλλωστε και ένας σόλο καλλιτέχνης χρειάζεται την στήριξη μιας ομάδας για να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Στην Ελλάδα υπάρχουν σπουδαίες μπάντες και καλλιτέχνες με ταλέντο που θα ζήλευαν σε όλο τον κόσμο. Εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βλέπω ότι πλέον υπάρχουν και τα Μουσικά Σχολεία στα οποία γίνεται μια εξαιρετική δουλειά και τα παιδιά που αποφοιτούν έχουν μια σπουδαία βάση και εμπειρία που θα τους βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια.

[P]: Θα άλλαζες το όνομα σου με κάτι καλλιτεχνικό ή θα το κρατούσες οπωσδήποτε;
Χ.Σ.: Το έχουμε σκεφτεί πολλές φορές αυτό. Αλλά να σου πω την αλήθεια, πιστεύω ότι ο κόσμος σε αγαπάει για τα συναισθήματα που του προκαλείς όταν σε ακούει και όχι για το… εύηχο ή όχι όνομα σου.

[P]: Που σε βρίσκουμε την περίοδο που ακολουθεί;
Χ.Σ.: Αυτή την περίοδο θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος την “Όμορφη Μέρα” μας, οπότε και έχουμε προγραμματισμένες εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά με το ακουστικό μας σχήμα, στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη αρχές καλοκαιριού.
Στις 21 Ιουλίου θα βρισκόμαστε στην πατρίδα μου, τη Σαντορίνη για ένα μεγάλο live με όλη την μπάντα μαζί, τους 24Κ!

[P]: Επόμενα σχέδια/στόχοι;
Χ.Σ.: Τα σχέδια δεν σταματούν ποτέ! Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε καλή μουσική και να μας γνωρίσει ο κόσμος μέσα από τα live μας. Αυτή την περίοδο παράλληλα με τις εμφανίσεις, ακούμε καινούρια κομμάτια ώστε να γίνει το επόμενο μουσικό βήμα όσο πιο σταθερό γίνεται.