Mikaello …Drunk with taste

Η Γλυφάδα έχει την ιστορία της στον τομέα του burger και όσο προχωράνε τα χρόνια τόσο περισσότερα μαγαζιά καταπιάνονται με αυτό.

Εκείνο που παραλείπεται, όμως –και κάνει το Mikaello μεταξύ άλλων, ξεχωριστό– είναι η πρωτοτυπία και η αισθητική του πιάτου που σου σερβίρεται.

Ένα ολόφρεσκο μαγαζί που μετράει 5 μήνες στην περιοχή της Γλυφάδας… Ήρθε για να ταρακουνήσει τα δεδομένα με τις γεύσεις του.

Ανήκει στον Μιχάλη Χιώτη, έναν χαμογελαστό και ενθουσιώδη νεαρό (μόλις 24 ετών) γεμάτο όρεξη και μεράκι τόσο για την ικανοποίηση του ουρανίσκου σας, όσο και για καινοτομία στη γεύση.

Βρίσκεται σε ένα ήσυχο στενάκι στην Πανδώρας και μοιάζει με γειτονικό στέκι. Ωστόσο, αναμειγνύοντας το street food με τη νοοτροπία της gourmet κουζίνας, σας ταξιδεύει σε πολυσύχναστους δρόμους του εξωτερικού.

Η ποιότητα των φρέσκων υλικών καθώς και η πληρότητα αισθήσεων (όρασης, όσφρησης και γεύσης) ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά! Τα πιάτα επιμελείται ο αναγνωρισμένος γάλλος σεφ Alain Parodi.

Κερδίζουν τις εντυπώσεις τα πολύχρωμα ψωμάκια παραγωγής του μαγαζιού κίτρινο (με κουρκουμά), μαύρο (με χαρούπι) και κόκκινο (με παντζάρι).

Εκτός από τα κλασικά burger συναντούμε και πιο πρωτότυπές επιλογές με κορυφαία (κατά τη γνώμη μας) το δροσερό Mikaello burger soft shell καβούρι, σπιτική μαγιονέζα, γουασάμπι, wakame σαλάτα, τζίντζερ, κόλιανδρο και ξύσμα λεμονιού κλεισμένο σε μαύρο ψωμάκι.

Ακολουθεί πρωτοτυπίας το Kokkino Moussaka εμπνευσμένο από το παραδοσιακό μας ελληνικό πιάτο με μους μελιτζάνας και μπεσαμελ.

mikaello-2

Οι λάτρεις της πίτσας θα βρουν επίσης πολλές επιλογές για την βάση της από πολύσπορο, Ζέας, Χαρούπι και φυσικά κανονικό ζυμάρι. Οι σαλάτες γεμάτες φρεσκάδα και δροσιά κι αυτές με ένα touch μοναδικότητας…

Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τα λαχταριστά εξωτικά signature cocktails στο πανέμορφο bar του μαγαζιού με urban ύφος και all time classic πινελιές.

mikaello…Αλλά και τα επιδόρπια που θα σας τα συστήσω ως έργα τέχνης στο μάτι και παραδεισένια στη γεύση με συνδυασμούς που δε χορταίνει ποτέ κανείς να γεύεται. Ένα γευστικό ταξίδι στο Mikaello αρκεί για να επιστρέψετε κι εσείς drunk with taste!

[wt-tip]Πανδώρας 14, Γλυφάδα, τηλ. 2108946668[/wt-tip]