Η Μουσική στη ζωή μας

Ποια είναι η θέση της Μουσικής στη ζωή μας; Δυστυχώς όχι αυτή που της αρμόζει… Η Μουσική έχει να δώσει πολλά εφόδια σε όσους ασχολούνται με αυτήν. Δεν είναι λίγα τα άρθρα που έχουν γραφτεί για το πώς βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου από τα πρώτα μαθήματα πιάνου ή πόσο θετικά αποτελέσματα έχει η Μουσικοθεραπεία.
Όμως η δομή της σημερινής κοινωνίας την έχει βάλει στο περιθώριο. Το να ασχοληθεί σήμερα ένα παιδί με τη Μουσική, να μάθει ένα μουσικό όργανο ή να πηγαίνει τακτικά σε συναυλίες μέσα από τις οποίες θα καλλιεργηθεί, θεωρείται πολυτέλεια.
Στον Μικρό Χώρο Τέχνης, η Μουσική έχει την πιο σημαντική θέση γι αυτό την έχουμε εντάξει σε καθημερινή βάση στο πρωινό μας πρόγραμμα. Τα παιδιά μέσα από το τραγούδι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους και έχοντας την ευκαιρία να εκφραστούν. Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια με το σώμα τους και με φυσικά κρουστά όργανα βιώνουν τις βασικές ιδιότητες του ήχου. Σε κάθε τάξη υπάρχει και από ένα πιάνο, έτσι ώστε τα παιδιά να το βλέπουν σαν ένα στοιχείο του χώρου και να το οικειοποιούνται με απόλυτα φυσικό τρόπο. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και άλλα όργανα (βιολί, μεταλλόφωνο, τρομπόνι, κιθάρα, μπαγλαμά κ.α.). Επίσης, γίνονται ακροατές σε μουσικά έργα από όλα τα είδη της Μουσικής και μαθαίνουν για τη ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών. Με όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στα παιδιά μια ολοκληρωμένη μουσική παιδεία ώστε να αποκτήσουν κριτήριο για να ξεχωρίζουν και να επιλέγουν την ποιοτική Μουσική.

Και για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη Μουσική απογευματινές ώρες, εκτός από ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου, προτείνουμε τα παρακάτω προγράμματα:

Music Steps:
μουσικοκινητική για παιδιά από δύο ετών μαζί με τις μαμάδες τους

Μικροί Μελωδοί:
μια ορχήστρα που τα παιδιά παίζουν όλα τα μουσικά όργανα

Πρώτες Νότες:
η πρώτη επαφή με μουσικά όργανα και νότες για παιδιά 4 & 5 ετών

Musical:
τραγούδι, χορός, κίνηση

Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον κόσμο της Μουσικής, στον Μικρό Χώρο Τέχνης θα βρει ένα πρόγραμμα που να τον εκφράζει!
Η υπεύθυνη του Μικρού Χώρου Τέχνης είναι η Ντομένικα Μίκαϊτς, μουσικός, με πολυετή πείρα στον κόσμο της μουσικής εκπαίδευσης.

[wt-tip]Σ. Καράγιωργα 76, Γλυφάδα | τηλ. 210 9605199 www.mxt.gr | mail: info@mxt.gr | fb: Μικρός Χώρος Τέχνης[/wt-tip]