La Casa di Giorgino …για τους λάτρεις της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας

Οι λάτρεις της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας στα νότια, γνωρίζουν το La Casa di Giorgino πριν αλλάξει διεύθυνση όταν ακόμα βρισκόταν στην Άνω Γλυφάδα. Το εστιατόριο μεταφέρθηκε στο κέντρο αυτής για να συστήσει σε ακόμα περισσότερο κόσμο τις παραδεισένιες ιταλικές του γεύσεις. Σ’ έναν φιλόξενο ζεστό χώρο που σφύζει από ζωή και μεσογειακό ταπεραμέντο. Σε παραπέμπει σε παραδοσιακό οικογενειακό ιταλικό εστιατόριο!Αν ξεκινήσουμε να σας απαριθμούμε την πληθώρα πιάτων και υλικών που χρησιμοποιούνται δε θα έχουμε σταματημό καθώς όλα είναι γνήσια υλικά υψηλής ποιότητας κι όχι τα τυποποιημένα ευρείας κατανάλωσης. Για τις πράσινες σαλάτες χρησιμοποιούνται υλικά όπως παρμεζάνα, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα αλλά και πιο πρωτότυπα όπως δροσερά φρούτα του δάσους, μήλο, σταφίδα, κουκουνάρι, καρύδια και dressings με μέλι σε υπέροχους συνδυασμούς με ευφάνταστα ονόματα.
Είναι σίγουρο πως οι γευστικές σας προσδοκίες θα ικανοποιηθούν με το παραπάνω από επιλογές αχνιστής πίτσας με λεπτή ζύμη σε σαγηνευτικούς συνδυασμούς. ‘Εχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα συνδυασμών με φρέσκια ντομάτα, μοτσάρελα, προσούτο, λάδι τρούφας, μανιτάρια και φιλετάκια μοσχαριού. Σπαγγέτι και άλλα ζυμαρικά με θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά αλλά και την αυθεντική καρμπονάρα που φτιάχνεται με σώς απο αυγό με παρμεζάνα και πανσέτα.
Το δικό μου αγαπημένο κομμάτι ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία του μενού είναι τα φρέσκα ζυμαρικά τα οποία δε μπορείτε να φύγετε από την trattoria χωρίς να δοκιμάσετε! Χειροποίητα και χορταστικά τορτελίνια, νιόκι, ταλιατέλες και άλλα γεμιστά ζυμαρικά με σπανάκι, ρικότα, κρέμα γκοργκοντζόλα, ανθότυρο, καρύδι, μανιτάρια, πατάτα. Συνοδεύονται με ελαφριά κρέμα γάλακτος που αναδεικνύει χωρίς να “φορτώνει” τις λεπτές γεύσεις.


Θα βρείτε επίσης φρέσκα θαλασσινά κρεατικά και πιάτα ημέρας (κυνήγι, αστακό, καβούρι), αυθεντικά κρασιά και τυριά από τη βόρεια και νότια Ιταλία. Ο Chef δημιουργεί για εσάς διάφορα λικέρ και απεριτίφ (lemoncello, grappa frutti disseccati, melograno). Επιδόρπια προσεγμένα και όμορφα σαν μπιμπελό! Τιραμισού με υπέροχη κρέμα και ζεστό εσπρέσσο, πανακότα, κρέμα καραμελέ, σουφλέ, brownies, semifreddo, bambola nera για τους γλυκατζήδες της παρέας!
Για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές σας επιφυλάσσουν κάποια νέα πιάτα ημέρας καθώς και πιο ξεχωριστές προτάσεις όπως το αγριογούρουνο! Το ωράριο λειτουργίας θα ισχύσει κανονικά με το εστιατόριο κλειστό την ημέρα των Χριστουγέννων και ανοιχτό ανήμερα πρωτοχρονιάς.

[wt-tip]Κύπρου 30 & Μαραγκού | Γλυφάδα | Τ.Κ. 16675 Τηλ. 2109638770 | www.lacasadigiorgino.gr [/wt-tip]