Τι θα φάμε σήμερα; Ο Δημητρίου προτείνει…

Η εταιρεία Δημητρίου δίνει τις απαντήσεις με τρεις γευστικές συνταγές.

Για αρχή… μια εύκολη πίτα, ακολουθούν Φιογκάκια με ντοματίνια, μαϊντανό και γιαούρτι και το γεύμα ολοκληρώνει η Πανακότα με γιαούρτι.

Εύκολη πίτα

Υλικά:

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 250γρ. πρόβειο γιαούρτι ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτήρι του νέρου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερό
  • 5 αυγά
  • τριμμένη φρυγανία
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε και αλείφουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά να πάει παντού. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο που το έχουμε λιώσει, το αλεύρι, το νερό που το έχουμε ζεστάνει και είναι χλιαρό, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι-πιπέρι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

Φιογκάκια με ντοματίνια, μαϊντανό και γιαούρτι

Υλικά:

  • 500γρ. φιογκάκια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 150γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • τα φύλλα από ένα μάτσο μαϊντανο, ψιλοκομμένα
  • 300γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • 70ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε την γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πανακότα με γιαούρτι

Υλικά:

  • 300 γρ. γιαούρτι ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνη (10 γρ.)

Υλικά για τη σως:

  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κομματάκια αστεροειδές γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις η κρέμα κρυώσει τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

Εκτέλεση για τη σως:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε στην φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.