Συστηθήκαμε; Είμαστε ο ΣΠΑΖ

Ο ΣΠΑΖ είναι αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί στα νότια προάστια της Αθήνας από το 1987 (Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 773/1987) με έδρα τη Γλυφάδα.

Αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές.

Εργαζόμαστε σε τοπικό επίπεδο, συνεργαζόμαστε με τοπικούς κτηνιάτρους, με τις αρχές, με άλλα σωματεία αλλά και με κατοίκους με κοινό στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων, την θεραπεία άρρωστων και τραυματισμένων αδέσποτων, την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα (αδέσποτα και μη) και την υπεύθυνη υιοθεσία κατοικιδίων.

Από τον Ιανουάριο του 2015, έχουμε ξεκινήσει – με την στήριξη της Dogs Trust εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Από το 1987, τα μέλη μας έχουν στειρώσει περισσότερα από 24.000 αδέσποτα ζώα.

Τα έσοδά μας προέρχονται μόνο από συνδρομές, δωρεές και διάφορες εκδηλώσεις. Είμαστε μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Ο.)

Δεν έχουμε καταφύγιο, ιατρείο ή γραφείο. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων μας καλύπτουν στειρώσεις, διάφορα χειρουργεία, νοσηλεία σε κτηνιατρεία, θεραπείες, φάρμακα, αποπαρασιτώσεις και καθώς δύσκολα πλέον βρίσκουμε φιλοξενίες, πρέπει να καλύπτουμε και την παραμονή των ζώων σε πανσιόν μέχρι να υιοθετηθούν.

Αν μένετε στη Γλυφάδα ή στις γύρω περιοχές και θέλετε να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζώα, επικοινωνήστε μαζί μας να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε.