Ψητά μήλα γεμιστά με ανθότυρο και μυρωδικά

Υλικά:
8 μεγάλα μήλα κόκκινα
16 τεμ. γαρίφαλα
8 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γ. κανέλα
5-6 ξύλα κανέλας
100 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική μαύρη
100 γρ καρύδια ψίχα
1 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
200 γρ. ανθότυρο
100 ml κονιάκ

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 150-160 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε καλά τα μήλα και κόβουμε το επάνω μέρος τους όπως κόβουμε τις γεμιστές ντομάτες. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους αφήνοντας γύρω γύρω ένα στρώμα μήλου πάχους ενός εκατοστού και προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω και ανοίξουμε τρύπα. Καθαρίζουμε προσεκτικά την ψίχα των μήλων από τα κουκούτσια και την κρατάμε. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το κονιάκ και τις σταφίδες και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν. Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με την ψίχα των μήλων, την ζάχαρη, την κανέλα και το ανθότυρο προσθέτοντας το κονιάκ με τις σταφίδες που έχουν φουσκώσει. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα μήλα μας προσθέτοντας από πάνω από έναν αστεροειδή γλυκάνισο. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο τσεκάρουμε με ένα πιρούνι αν τα μήλα μας ψήθηκαν και αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα ξεσκέπαστα να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί.