Κέικ βανίλια με γλάσο γιαούρτι και φρούτα του δάσους

Υλικά για το κέικ:
12 ασπράδια
1 1/4 κούπας (250 γρ) ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. βανίλια (σκόνη ή εκχύλισμα)
1 κούπα (113 γρ) αλεύρι
1/4 κ.γ. αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
1 κούπα γιαούρτι ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
50 ml χυμό lime (ή ανάλογα πόσο μας αρέσει το lime αφαιρούμε)
1-2 κούπες ζάχαρη άχνη (και πάλι ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε, ή πόσο στερεό θέλουμε το γλάσο…)
φρέσκα φρούτα για διακόσμηση: φράουλες, blueberries, raspberries, βερίκοκα, ροδάκινα, ό,τι θέλουμε/έχουμε!

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια με τον χυμό λεμονιού, και σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη.  Συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή όμως. Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε όχι με το μίξερ, αλλά με σπάτουλα. Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα του κέικ, αλλά δεν την βουτυρώνουμε γιατί η μαρέγκα θα ξεφουσκώσει!  Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ζάχαρη. Το καλύτερο είναι να έχουμε την φόρμα που ξεκολλάει ο πάτος και όχι αυτή με τον ανοιχτό πάτο και την τρύπα στην μέση, αλλά με λίγο κόπο παραπάνω θα ξεκολλήσει. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180οC, παρακολουθώντας γιατί καίγεται γρήγορα η επιφάνεια. Προτεινόμενο γλάσο:  Ανακατεύουμε την άχνη, κοσκινίζοντας για να ανακατευτεί καλά, με το sour cream ή το γιαούρτι. Αν θέλουμε ένα πηχτό, στερεό γλάσο, βάζουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη. Αλλιώς βάζουμε όση χρειάζεται για την γεύση, και μπορούμε να το σερβίρουμε αντί για πάνω στο κέικ, δίπλα από το κέικ, ξεχωριστά, με τα φρούτα. Προσθέτουμε δοκιμάζοντας πόσο χυμό lime θέλουμε.