Σαλάτα με Ξυνόμηλο σέλερι πετιμέζι και γιαούρτι

Υλικά για την βάση της σαλάτας:
1 ξυνόμηλο
300 γρ. από λόλα πράσινη και κόκκινη σγουρή
1 φλ. καρύδια ψίχα
2 κλωνάρια σέλερι
Υλικά για την σως:
6 κ.σ. γιαούρτι ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ξίδι λευκό
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. πετιμέζι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το μήλο από τα κουκούτσια (αφήνουμε την φλούδα). Πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι τις λόλες σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το σέλερι ώστε να φύγουν οι ίνες του και το κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια. Σε ένα βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε την πυκνότητα προσθέτοντας λίγο νερό αν μας έχει βγει πολύ σφιχτή. Απλώνουμε τις λόλες στην σαλατιέρα μας και από πάνω βάζουμε τα μήλα και το σέλερι. Γαρνίρουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε την σως.