Γιαουρτλού

Υλικά για 2 κανονικές μερίδες
250γρ. κιμά
λίγο ελαιόλαδο
3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό ποτήρι νερού κρασί
πουρέ ντομάτας φρέσκο/ κονσέρβα
2 κεσεδάκια γιαούρτι Δημητρίου στραγγιστό
κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση: Πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα μακρόστενο και σχετικά λεπτό (σουτζουκάκια). Σιγοψήνουμε ενώ ταυτόχρονα, στην κατσαρόλα μας έχουμε φτιάξει μία σάλτσα τας κεμπάπ: Σε ελάχιστο ελαιόλαδο ξανθίζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας. Όταν βράσει, φροντίζουμε να έχει η σάλτσα μας όσο το δυνατόν λιγότερα λάδια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα γιαούρτια και δοκιμάζουμε. Η ιδέα είναι να είναι λίγο σφιχτό. Ψήνουμε 4-5 πίτες (κατεψυγμένες του σούπερ μάρκετ) σε τηγάνι ή φούρνο. Αφού ψηθούν ελάχιστα, τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο πιάτο στρώνουμε τις πίτες. Πάνω τους βάζουμε προς το κέντρο τα κεφτεδάκια και περιχύνουμε με την σάλτσα τας κεμπάπ. Σαν τελευταία πινελιά, ρίχνουμε από πάνω το δροσερό μας γιαούρτι και το πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.