• 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
• 1,5 κούπες αλεύρι
• 4 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 500γρ. πρόβειο γιαούρτι ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
• 1 φακελάκι baking powder
• 1 βανίλια
• 1 κουτ. γλυκού σόδα
Για το σιρόπι:
• 6 κούπες νερό
• 5,5 κούπες ζάχαρη
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 1/2 κουταλάκι στυμμένο λεμόνι
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί. Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας σιγά σιγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την σόδα και τη βανίλια με απαλές αναδευτικές κινήσεις. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα. Το ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά. Αφού βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Πρέπει να είναι κρύο το ραβανί και ζεστό το σιρόπι.
Για το σιρόπι, βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό λεμονιού, και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το λεμόνι και κλείνουμε το μάτι σε 5 λεπτά. Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο ταψί με μια κουτάλα.